Keuringen

keuringen bij Truckservice Bezemer

Bij Truck Service Bezemer kunt u terecht voor diverse keuringen. Onder andere voor het volgende:


Dit alles volgens alle voorgeschreven richtlijnen die gesteld worden door de diverse keuringsinstanties.

 

APK

Elk jaar moet uw voertuig volgens de RDW richtlijnen gekeurd worden voor de APK (algemene periodieke keuring). Truck Service Bezemer is een erkend APK 1 & APK 2 keurstation voor trekkend en getrokken materieel (Trucks & Trailers) maar ook lichte bedrijfswagens en BE voertuigen Onze werkplaats voldoet aan alle eisen die nodig zijn om uw voertuig APK te laten keuren. Denk hierbij een remmen testen, roetmeting en spelingsdetectiebank. Blijken er bij de keuring van uw voertuig mankementen naar voren te komen, zullen wij dit uiteraard met u bespreken, zodat uw voertuig niet alleen veilig en goed maar ook volgens de gestelde regels weer de weg op kan.

Wilt u een afspraak maken voor uw APK klikt u dan hier

Laadklepkeuringen

Heeft u een voertuig met een laadklep (bakwagen, oplegger) dan bent u volgens de ARBO-wet verplicht om deze minimaal één per jaar te laten keuren. Laadkleppen worden vaak intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot vertraging of erger: de vereiste veiligheid kan in gevaar komen. Regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is volgens de Arbo-wet verplicht.
Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers.
Voor deskundig onderhoud en de keuring van uw laadklep kunt u terecht bij onze werkplaats. De keuring valt onder het label van TOP TRUCK, dit houdt in dat uw laadklep op alle gestelde punten wordt nagelopen en gecontroleerd. Volgens voorgeschreven richtlijnen die ook gehanteerd worden door de BOVAG en het LPK keurmerk. Tevens wordt deze keurig uitgevoerd door een monteur die voor deze keuring een specifieke opleiding en certificaat heeft ontvangen. Door middel van het keuringsrapport en de sticker op de laadklep weet u wanneer de laadklep gekeurd is en voor welke datum dit weer herhaald moet worden.

Wilt u een afspraak maken voor uw laadklep klikt u dan hier

Tachograaf keuringen

Digitale tachograaf
De digitale tachograaf is sinds 1 mei 2006 verplicht voor alle zware vrachtwagens en bussen. Vanaf 24 juli 2009 zijn ook de lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer tachograafplichtig. Zowel voor de zware als lichte categorie bedrijfsvoertuigen geldt dat in voertuigen die voor één mei 2006 in het verkeer zijn gekomen een analoge tachograaf volstaat. Voertuigen die vanaf 1 mei 2006 in het verkeer zijn gekomen, moeten (verplicht) van een digitale tachograaf worden voorzien.

Registratie rij- en rusttijden inzichtelijker
Met de invoering van de digitale tachograaf verbeteren in de EU de arbeidsomstandigheden van vrachtwagen- en buschauffeurs. Dat komt doordat de registratie van rij- en rusttijden inzichtelijker is dan bij het gebruik van de analoge tachograaf. Dit maakt niet alleen de wegen veiliger maar zorgt ook voor eerlijke concurrentieverhoudingen in het wegtransport. Ondernemers in deze sector kunnen gegevens op de digitale tachograaf ook gebruiken voor de bedrijfsadministratie. De invoering van de digitale tachograaf heet mede als doel harmonisatie van de handhaving binnen de EU. Controles moeten uiteindelijk in elk EU-land dezelfde beoordeling opleveren.
Gegevens worden op twee manieren opgeslagen met de digitale tachograaf: op de persoonsgebonden bestuurderskaart en op het apparaat zelf dat de totaal gegevens van het voertuig over de afgelopen 365 dagen opslaat. Ook registreert de digitale tachograaf de gegevens van ingevoerde kaarten, foutieve handelingen en pogingen tot fraude. De digitale tachograaf heeft ook een uitgang waardoor het mogelijk is informatie naar een boordcomputer te sturen en/of daarop aan te sluiten. Bij Truck Service Bezemer kunnen wij uw 2 jaarlijkse analoge - digitale tachograaf keuringen verzorgen. Ook bij storing of uitval van controle apparaten bent u bij Truck Service Bezemer aan het juiste adres.

Wilt u een afspraak maken voor uw tachograaf keuringen klikt u dan hier

Bij Truck Service Bezemer kunt u terecht voor diverse keuringen.

 

Truckservice Bezemer pand
 • APK voor lichte en zware bedrijfsvoertuigen
 • Laadklepkeuring
 • Tachograafkeuring
 • Onderhoud en reparatie
 • Constructie
 • Revisie
 • Bandenservice
 • Aircoservice
 • Diagnose elektronische componenten
 • Schade afhandeling,
  reparatie
 • Vrijblijvende offerte vóór reparatie
 • 24-uurs service

Adres:
Mandenmakersstraat 14
3334 KE Zwijndrecht
Tel: 078-6100001